Water en vuur (Victoria Scott)

Jochem (13) las ” Water en vuur” van Victoria Scott:

Tella heeft een zieke broer. Ze kan hem redden door mee te doen aan de Zwavelloop. Ze moet daarvoor door vier ecosystemen reizen. Elke deelnemer krijgt een Pandora (dat is een ei waar tijdens de reis een dier met speciale gaven uitkomt) om zijn/ haar deelnemer te redden in geval van nood. Ze ontmoet de leuke jongen Guy. In het tweede deel van de wedstrijd trekt ze met hem op en ontmoet dan nog een groep vrienden die ze heeft leren kennen..

Ik vond het een spannend boek omdat er in gevochten wordt. Ook worden er mensen vermoord door andere mensen met hun Pandora. Ik vond het boek geweldig omdat ik wel van actieboeken hou: er wordt namelijk in het boek aan de hoofdpersonen gevraagd om snel om te kunnen wisselen tussen de ecosystemen. Ik las het boek snel en makkelijk uit. Ik kan goed begrijpen waarom je mee zou doen aan zo’n wedstrijd: om een familielid te redden, beter te maken.
Het verhaal is goed opgebouwd en het zorgt ervoor dat je daarna het volgende deel wil kopen, omdat je anders niet weet hoe het afloopt.

Ik vond het een beter boek dan de Hunger Games omdat dat boek best onbegrijpelijk is waarom/ waarvoor ze moeten strijden en dat vind ik in dit boek wel zo. “Water en Vuur” werd genomineerd als een YALSA Teens Top 10 boeken van 2015. Victoria’ s romans zijn verkocht en vertaald in 11 talen. De auteur woont momenteel in Dallas en houdt er van om reacties van haar lezers te krijgen