Vervloekt goddelijk (Josephine Angelin)

Evi (16) las ‘Vervloekt goddelijk’ van Josephine Angelini:

Dit verhaal gaat over Helen, een meisje van 16 dat op het eiland Nantucket woont met haar vader. Ze leeft een normaal leven totdat er een nieuwe familie op het eiland komt wonen. Haar leven verandert drastisch door haar aversie tegen Lucas Delos, een jongen uit de nieuwe familie. Hoe meer ze te weten komt over haar geschiedenis en die van de Delos familie hoe verwarrender haar leven wordt.

Ik vind dat het boek een leuk onderwerp heeft omdat het een dramatisch fantasieboek is met een duidelijke verhaallijn. Het boek is geschreven in chronologische volgorde wat ik wel fijn vind want ik vind dat makkelijker lezen. Het boek is alleen niet helemaal kloppend geschreven: daar bedoel ik mee dat er soms spelfouten in zitten of de zinnen niet goed in elkaar zitten. Dat komt waarschijnlijk omdat het een vertaald boek is. Hier is prima overheen te lezen, voor mij tenminste, maar het kan best afleidend zijn. De schrijfster heeft vind ik een leuke manier om dingen te beschrijven omdat het een gedetailleerd beeld schept van de gebeurtenissen of situaties. Ik vind het een leuk boek en ik zou graag de volgende boeken in de serie ook willen lezen.