Tweedehands Vleugels (Vanessa Gerrits)

Merijn ( 13) las Tweedehands Vleugels van Vanessa Gerrits:

Vanessa Gerrits heeft haar boek al eens eerder uitgegeven, maar bij een andere uitgeverij en toen was het niet zo’n succes. Later herschreef ze het boek, en gaf ze het uit bij de uitgeverij Dutch Venture Publishing. Het boek is nu een veel groter succes en wordt veel gelezen.

In Nieuw-Anvers heersen Engelen en Kraaien over de lucht.
Het is de taak van Engelen om de mensen te beschermen, terwijl Kraaien, deels mens, deels monster en deels machine, er hun werk van maken te doen wat ze willen.
De engelen en de kraaien leven niet bepaalt in vrede, maar er is geen oorlog. Max is een kraai, en hij heeft nieuwe vleugels nodig. Hij steelt de vleugels van Lucy, een beschermengel die haar vleugels hard nodig heeft om haar bestemmeling, Cathyryn, te beschermen. Cathyryn is erg zwak na bevalling van haar zoontje en heeft Lucy’s hulp hard nodig. Er zitten veel gevolgen aan het verlies van haar vleugels, maar met een veer blijkt ze meer te kunnen doen dan ze voor mogelijk had gehouden…

De eerste indruk toen ik het boek zag was meteen goed, ik vind het een prachtige engelachtige cover. De tekst op de achterkant sprak me ook erg aan omdat het niet erg duidelijk was wat er ging gebeuren maar wel liet zien dat het spannend zou worden. Toen ik begon met lezen vond ik het nog erg ingewikkeld maar later viel alles op zijn plaats. Het boek is erg goed geschreven, en je vindt soms nog wat Vlaamse woorden of zinnen terug, want het boek was oorspronkelijk Vlaams. De Vlaamse zinnen storen gelukkig niet heel erg. Wat ik heel fijn vind om te lezen is dat het vanuit de ‘ik’ persoon is geschreven, soms vanuit Max en soms vanuit Lucy.
Hoofdpersoon Lucy, een beschermengel, vond ik heel erg lijken op Hermelien van de Harry Potter trilogie, omdat ze niet de regels wilde overtreden maar dat dan toch wel deed.
Hoofdpersoon Max daarentegen is een heel mysterieus, en een echte badass. Door zijn weerwolvenbloed kan hij wel een prikkelbaar zijn en zoekt hij wel eens ruzie. Lucy en Max vind ik heel leuk bij elkaar passen, omdat ze eigenlijk twee uitersten zijn van elkaar maar toch heel veel dingen gemeen hebben, ook al hebben ze dat vaak niet door.

Er bestaan natuurlijk al veel boeken over engelen, en over onmogelijke liefde, maar Vanessa heeft wel een heel origineel boek geschreven. Van magische veren tot aureool-communicatie, het zorgt ervoor dat je altijd geboeid leest.
Het boek leest echt als een trein, en is lekker romantisch. Dit boek is een echt must read en krijgt van mij een 9! Ik kijk uit naar deel twee.