The Siren (Kiera Cass)

Aya (14) las The Siren van Kiera Cass:

Dit verhaal gaat over Kahlen, ze is een siren. Een siren is een mythisch wezen dat met haar mooie gezang mensen de zee in laten duiken, waardoor ze verdrinken. Dit doen ze om de Oceaan te voeden. Kahlen was toen ze klein was met haar ouders op een cruise, maar door de sirens die voor Haar werken zijn alle mensen, inclusief haar ouders, het water in gesprongen. Kahlen verdronk bijna, maar door Haar is ze ook een siren geworden.Nu kan ook maar één woord van Kahlen doden.
Maar dan ontmoet Kahlen Akinli, een mensenjongen. Hij is aardig en knap. En ondanks dat Kahlen niet kan praten, vormen ze een bijzondere band. Kahlen weet niet goed wat ze daar mee aan moet. Daarbij komt nog dat ze niet ouder wordt totdat ze 100 jaar voor Haar heeft gezongen.

Ik vond dit boek heel erg origineel, net als alle boeken die ik van Kiera Cass heb gelezen. Ik wist al wat van Sirens, maar ik had me ze nooit zo gezien. Doordat ik gymnasium doe, lees ik best veel mythische boeken, maar daarin zijn sirens meestal gemene wezens. Maar in dit boek zijn het hele kwetsbare wezens die eigenlijk gewoon mens zijn maar door Haar zijn veranderd. Dit vind ik super knap uitgewerkt. Ik werd tot dit boek aangetrokken door de mooie ondertitel en de unieke achterkant. Ik vond het zo mooi klinken:
A girl with a secret.
The boy of her dreams.
An ocean between them.
Ik vind het heel bijzonder hoe je zoiets kan verzinnen, het is heel cliché, maar ook weer heel letterlijk. Ik heb de hele Selectie-serie gelezen maar dit vind ik iets heel anders. Het zijn allebei romantische fantasy-boeken, maar dit ligt op een heel ander fantasylevel. In de Selection-boeken zit daarentegen meer actie. In dit boek gebeuren heel veel veel onverwachte en onverklaarbare dingen. Ik word altijd weer verrast door de originaliteit en stijl van Kiera Cass.