The Fault in our Stars (John Green)

Valerie (14) las “The Fault in our Stars” van John Green:

Het boek gaat over Hazel Lancaster, ze heeft kanker. Op haar 16de besluit haar moeder dat ze depressief is. Ze moet verplicht van haar dokter naar een lotgenotengroep. Ze ontmoet daar Isaac, een jongen met kanker in zijn ogen. Een week voordat aan zijn oog wordt geopereerd komt Augustus Waters (Gus) met hem mee. Hij had vroeger ook kanker maar is nu genezen. Hazel vindt Augustus meteen aantrekkelijk, en dat is wederzijds. Hazel wil hun relatie heel erg vriendschappelijk houden maar Augustus wil haar wel als een vriendinnetje. Van Hazel moet Augustus eerst “An Imperial Affliction” lezen, dan pas wil zij hem bellen. Hij heeft het boek zo uit en wil snel contact. Hun vriendschap wordt sterker en ze beginnen te flirten met elkaar. Op een dag komt Hazel thuis en vertelt Augustus dat hij een reis heeft geregeld met “The make a Wish Foundation” naar Amsterdam. Daar mogen ze de schrijver van “An Imperial Affliction” ontmoeten, Peter van Houten. Voor dat ze naar Amsterdam gaan vullen de longen van Hazel op met vloeistof en wordt ze zieker. Ze mag gelukkig uiteindelijk wel naar Amsterdam. Samen bezoeken ze het Anne Frank Huis en daar zoenen ze voor het eerst.

Augustus en Hazel kennen elkaar via Isaac. Hij is grappig en lief en heeft schijt aan zijn ziekte. Hij wordt blind en zijn vriendinnetje maakt het uit omdat ZIJ er niet tegen kan dat hij blind wordt. Als wraak gaan ze met zijn drietjes eieren gooien op haar auto. Maar Isaac is dan al blind en het lukt hem niet. Als de moeder van het ex-vriendinnetje naar buiten komt, roept Gus: “Your daughter has done a great injustice so we are here coming to seek revenge. See we may not look like much between the three of us we have five legs, four eyes and two and a half pairs of working lungs. But we also have two dozen eggs so if I were you I would step inside.” En dit is precies waar het boek over gaat. Drie tieners die allemaal ziek zijn en nog steeds het meeste van hun leven willen maken. In het boek zijn er ook twee woorden die ze altijd uit wisselen. Okay? Okay.

Het boek is zo zielig! Bereid je erop voor dat je gaat huilen. Vanaf de eerste zin ben je helemaal bij de grappige en sarcastische Hazel. Hazel weet dat ze dood gaat en is er niet bang voor. Ze is niet van plan om verliefd te worden. Dat vind ik zo leuk aan het boek, het is niet alleen mooi maar ook erg grappig geschreven. Je verdrinkt zo in het boek. Het zijn niet heel veel bladzijdes maar elke bladzijde is anders. Het is gewoon zo stom dat Augustus
het uiteindelijk niet gaat halen…. Het boek eindigt gewoon midden in het verhaal.

In het boek lees je over het boek “An Imperial Affliction”. In dat boek heeft de hoofdpersoon ook kanker en eindigt het boek midden in de zin. Ik denk dat John Green dat boek er zo in heeft verwerkt omdat het meer diepte geeft aan het boek. Het laat zien hoe mensen de dood verwerken.

Het is zo oneerlijk dat mensen die verliefd zijn en gewoon een leven hebben dat
allemaal moeten achterlaten omdat ze kanker hebben. Door dit verhaal krijg je sympathie en begrip voor mensen die zoiets meemaken. Het boek laat goed alle nadelen van kanker zien en hoe mensen er mee leven. En het laat ook zien dat je als tiener overal liefde kan vinden. Door het lezen van “The Fault in Our Stars” wil je ook gewoon dingen gaan doen om
mensen te helpen.