Stad van sterren (Mary Hoffman)

Aya (14) las “Stad van sterren” van Mary Hoffman:

Dit boek gaat over Georgia, een onzeker meisje dat altijd voor een jongen wordt aangezien. Op een dag koopt ze in een oud antiekwinkeltje een beeldje van een gevleugeld paard. Als ze met het beeldje in haar hand gaat slapen, stravageert ze per ongeluk naar Remora (het Italiaanse Siena) dat in de parallelle wereld Talia ligt. Talia is bekend om zijn paardenrace Stellata. De inwoners bereiden zich er al op voor, vooral de Ram. Voor hen staat het tij gunstig, want er is net een gevleugeld paard (Merla) in hun stal geboren. Bij deze wedstrijd draait het niet alleen om eer en roem, maar ook politieke belangen staan op het spel. Als Merla door de Chimici-familie wordt ontvoerd, moet Georgia alles op alles zetten om het paard terug te krijgen.

Ik vind dit boek echt fantastisch, ik heb deze serie toen ik jonger was gelezen en was er verliefd op. Jammer genoeg was ik de naam van de serie vergeten en kon het niet terugvinden. Daardoor was ik verschrikkelijk blij toen ik hem tijdens de leesclubavond bij In de Wolken zag liggen.

Dit is deel twee van de serie en ik vind het heel mooi hoe ze de personages van deel een hier in heeft verwerkt. Verder vind ik de personages ook heel goed uitgewerkt. Ik vind het super knap gevonden dat Georgia een meisje is, maar altijd als jongen wordt gezien. Ik vind het ook bijzonder hoe de auteur de Chimici-familie heeft uitgewerkt, ik merk dat ze er veel tijd in gestoken heeft.

De Stravaganza-serie heeft in totaal 6 boeken; Stad van Maskers, Stad van Sterren, Stad van Bloemen, Stad van Geheimen, Stad van Schepen en Stad van Zwaarden. Ze spelen allemaal in een andere stad plaats in het land Talia. Ik raad deze complete serie heel erg sterk aan. Op dit moment zijn ze alleen in de bibliotheek te vinden of als e-book.