Soulmates (Joss Stirling)

Lidewij (14) las “Soulmates” van Joss Stirling:

Sky heeft een lastige jeugd gehad en is langs de weg gezet toen ze jong was. Simon en Sally hebben haar in huis genomen. Als Simon een opdracht krijgt om het winkelcentrum mooier te maken in Wrickenridge, verhuizen ze naar Colorado. Tijdens de eerste paar dagen van school valt haar een jongen op, Zed. Zed is de jongste van de familie Benedict. Zed, die normaal geen oog heeft voor meisjes, valt als een blok voor Sky en zegt dat ze soulmates zijn. Sky vindt het allemaal raar gedoe en gelooft het niet echt. Als ze er eenmaal achterkomt dat ze als kracht telepathie heeft, gelooft ze Zed nog steeds niet. Ze wil afstand nemen van Zed, maar dat gaat lastig omdat ze hem leuk vindt. De familie Benedict zit in een complot tegen hen. Omdat Sky met Zed omgaat, wordt ze erbij betrokken. Komen Sky en de familie er ooit uit?

Zelf lees ik niet zo veel fantasie boeken, simpelweg omdat ik meer van de realiteit hou. Hoe het leven er echt uitziet, maar dan net iets verfraaid. Soulmates is een fantasy-boek, dus ik moest mezelf in een wereldje plaatsen waar telepathie en andere rare fratsen bestaan. Gelukkig was dit niet heel moeilijk en heb ik het boek, iets minder snel dan de andere boeken, met plezier gelezen. Het boek was op sommige stukken spannend, en dat betekent dat ik het heel snel wil lezen. Op andere momenten was het juist weer romantisch. De schrijver gebruikt korte zinnen en makkelijke woorden dus lees je er rap doorheen. Misschien is het wel helemaal geen fantasie maar de realiteit, en kunnen we aura’s lezen en zijn we telepathisch. Ik heb ooit bij Grieks de mythe geleerd over de bolletjesmensen. Nu ik “Soulmates” heb gelezen, geloof ik misschien wel een heel klein beetje in soulmates en dat je je wederhelft mist. Gelukkig heb ik nog een heel leven om te onderzoeken wie mijn wederhelft