Sneeuw als as (Sara Raasch)

Jochem (13) las “Sneeuw als as” van Sara Raasch :

Dit boek is een fantasy-verhaal dat zich in het verleden afspeelt. Er komt een beetje magie in voor, maar het verhaal zou zonder de magie waargebeurd kunnen zijn.

Er zijn acht koninkrijken met geleiders die de leiders magie geven om hun land te verzorgen. Het koninkrijk Winter wordt aangevallen door Lente. Er weten acht mensen te ontsnappen, waaronder de prins (Marther), een hoge officier, vijf soldaten en een weesmeisje. Ze hebben een kamp opgeslagen op de Raniavlakte. Nadat er een missie naar het koninkrijk Lente is geweest en de helft van de gestolen geleiders van Winter is teruggewonnen, worden ze gevolgd door vijf spionnen van Lente. Ze hebben ze allemaal kunnen doden op een na en daarom moeten ze vluchten naar het koninkrijk Cordell. Eenmaal daar aangekomen wordt de groep Winterianen een overeenkomst aangeboden waarbij het weesmeisje moet trouwen met de prins van Cordell. Ze gaan akkoord met de deal in ruil voor hulp om Lente te verslaan.

Ik vond het een leuk boek om te lezen, omdat ik veel van fantasy-boeken hou. Ik vond dit boek wel moeilijker om door te komen, het verhaal is heel langdradig en blijft soms lang op een bepaald stuk hangen. Het is een redelijk dik boek met best grote letters wat ik fijn lezen vind. Er is nog een tweede deel wat ik graag zou willen lezen. Het boek verschilt best wel met andere fantasy-boeken die ik heb gelezen, waardoor ik het wel interessanter vond. Sara Raasch is een New York Times bestseller-auteur