Riders (Veronica Riders)

Siobhan (19) las “Riders” van Veronica Riders;

Het boek “Riders” gaat over Gideon. Gideon is net doodgegaan na een val uit een helikopter. Maar waar normaal de dood het einde is , begint zijn leven pas. Gideon ondergaat een onmenselijk snelle revalidatie na deze val. Na een vreemde ontmoeting met een meisje genaamd Daryn, ontdekt hij dat hij een incarnatie is van 1 van de vier ruiters van de Apocalyps. Hij is Oorlog.
Samen met de drie andere ruiters is het zijn taak om de sleutel te beschermen die een poort naar een andere wereld kan openen tegen de Horde: een groep gevallen engelen die de mensheid tot slaaf wil maken. Eerst moet hij echter op zoek naar de andere 3 ruiters wat nog lastiger is dan het lijkt. Zeker als ze niet direct zijn beste vrienden blijken te zijn. Gideon leert zichzelf kennen op deze zoektocht en ontwikkelt zo zijn talenten als een ruiter.

Het verhaal word verteld vanuit Gideon’s standpunt. Er zijn twee verhaallijnen : de eerste is de verhaallijn waar hij in een kleine ondervragingsruimte zit en waar hij vertelt over wat er is gebeurd na zijn val. Het tweede is het verhaal wat hij vertelt. Hierdoor is de vertelstructuur soms wat verwarrend. Door de schrijfstijl van Veronica Rossi lees je snel maar heeft het toch een bepaalde diepte en is het makkelijk te begrijpen. Op sommige momenten had ik graag gewild dat de auteur wat meer over de achtergrond van de Ruiters had verteld. Aangezien de Ruiters zelf ook weinig weten is, dat waarschijnlijk de reden dat de lezer het zelf ook niet weet. Als kritiek heb ik het feit dat zowel Gideon als de andere drie Ruiters het wel erg makkelijk accepteren dat ze een apocalyptische groep zijn die de wereld moet redden. Ikzelf zou helemaal gek geworden zijn en alles bij elkaar schreeuwen. Wat ik dan wel weer heel tof vond van het boek , was de manier waarop Veronica de omgevingen in het boek beschrijft. Hierdoor voelt het alsof je zelf bij de personages bent en dat je je ook echt in de landschappen bevind waar hun op dat moment zijn.

Het grootste ‘minpunt’ van het boek was het einde van het boek. Ineens blijkt er een half jaar voorbij te zijn, en je komt er niet achter wat er tijdens die periode gebeurd is. Daar had voor mij wel iets meer over geschreven mogen worden. Desalniettemin vind ik het een erg goed boek en kan ook niet wachten om deel 2 te lezen en hopelijk wat meer geheimen te leren kennen.