Rebel in de woestijn (Alwyn Hamilton)

Florian (16) las “Rebel in de woestijn” van Alwyn Hamilton:

Superorigineel is dit verhaal niet, maar dat is eigenlijk met de meeste boeken zo. Het rebellenaspect was erg interessant. Vreemd genoeg zocht ik “Rebel in de woestijn” uit zonder te realiseren dat het over rebellen ging, en dat was maar goed ook, want normaal vind ik boeken met rebellen erin verschrikkelijk cliché (Op een paar uitzonderingen, zoals de Hongerspelen, na natuurlijk). In dit boek vond ik het wel leuk.
Het gaat over Amani, een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en zeer goed met pistolen overweg kan. Ze verkleedt zich als jongen om aan een schietwedstrijd mee te doen. Voor ze het weet is ze samen met een knappe jongen op de vlucht en worden ze achternagezeten.

Amani was een aangenaam personage om over te lezen. Af en toe deed ze dingen die niet zo slim waren, maar die irriteerden mij niet (zoals sommige personages dat wel doen). Ook was ze redelijk slim en ik heb een voorkeur voor slimme personages, dat maakt het makkelijker voor de lezer om zich in de situatie te verplaatsen.

De romantiek was ook niet te veel in dit boek, hoewel de liefde wel erg snel ontstond. Dat gegeven werd weer gecompenseerd door hoe de wereld vormgegeven was, dat vond ik het leukste aan dit boek. Ik vond de wereld namelijk erg goed uitgewerkt, en de magische elementen en het systeem van de magie werden erg goed uitgelegd, zodat je als lezer al snel begreep hoe het zat.

“Rebel in de woestijn” is een leuk boek dat ik aanraad als je op zoek bent naar magie, romantiek en de Oosterse wereld. Ik vond het geen must read, maar als je van magie en liefde houdt, is dit zeker een boek om in je achterhoofd te houden.