Het rampzalige verhaal van jou en mij (Jess Rothenberg)

Aya (13) las “Het rampzalige verhaal van jou en mij” van Jess Rothenberg:

Dit verhaal gaat over Brie, zij is de grootste romantica die je maar kunt bedenken. Ze gelooft dat er voor iedereen iemand is voorbestemd. Maar als haar vriendje Jacob tegen haar zegt: “Ik houd niet van je” breekt haar hart in tweeën, letterlijk. Ze is dood en komt in een pizzeria terecht, het puntje van de hemel. Daar ontmoet ze Patrick. Hij helpt haar wraak te nemen op Jacob. Maar dan komt ze achter het geheim van Jacob en zijn verraad… Daarbij komt ook nog dat haar familie uit elkaar valt door haar dood. Wat moet ze doen? Het blijkt ook dat Patrick, haar mysterieuze nieuwe gids in de eeuwigheid (en collega Verloren Ziel) misschien iets voor haar verbergt. Dit verhaal gaat over hoe Brie “leeft” na haar dood en hoe ze ermee omgaat.

Ik vond dit boek aan het begin een beetje raar, ik snapte het niet echt. Maar naarmate ik verder las, vond ik het boek heel interessant. Het was heel vreemd om te lezen over een hart dat letterlijk in tweeën was gebroken! Maar ik vind het bijzonder dat Jess Rothenberg op dit verhaal kwam, ik vind het verhaal heel knap bedacht. Ik moest zelfs bij sommige stukjes huilen, zo goed was alles beschreven.

Ik kan dit boek een beetje vergelijken met de Bezwering serie, het is een boek met mysterie, romantiek en fantasie. Ik vind allebei de verhalen geweldig verzonnen en geschreven. Het plot van “Het rampzalige verhaal van jou en mij” vind ik iets beter (wel wat ingewikkeld, waardoor je het niet vlot kan uitlezen).