"Out there" De Kristallen Sleutel (Manon Spierenburg)

Roos (12) las “Out there” De Kristallen Sleutel van Manon Spierenburg:

Olivia wordt wakker in een jungle. Hoe ze daar is gekomen en wat ze daar doet is haar een raadsel. Ook is haar geheugen is weg, het enige wat ze heeft zijn flashbacks van een leven dat ze zich niet kan herinneren. Als ze op onderzoek uitgaat, vindt ze de tweeling Jan en Willem, Bon Jon de leadzanger van de Spikes en mevrouw van Dam. Samen proberen ze er achter te komen waar ze zijn en waarom ze elkaar kunnen verstaan terwijl ze allemaal een andere taal spreken. Langzaam begint hun de waarheid te dagen, en die is ijzingwekkender dan een van hun ooit had kunnen bedenken.

Ik vond het een best wel spannend boek en ook ingewikkeld, omdat het uit verschillende perspectieven wordt geschreven. Uit het perspectief van iedereen uit het groepje van 5, maar ook dat van andere personen die ook in de jungle zijn. Door de weinige informatie die er wordt gegeven is het in het begin wel heel vaag, maar als je verder in het boek komt wordt is het veel begrijpelijker. Doordat de informatie stukje bij beetje wordt vrijgegeven, wordt de spanning tot het hoogste niveau opgebouwd, wat het voor mij echt een must read maakt.
Het is echt een gaaf boek als je jezelf door de eerste 70 pagina’s heen gewerkt hebt. Het verhaal is heel erg origineel, en dit is iets wat je pas halverwege merkt.
Ik geef het boek een 7.

Manon Spierenburg komt uit Nederland en heeft in totaal 9 boeken geschreven. Deel twee van Out There De Gordiaanse Kloof komt in augustus uit.