Het onmogelijke leven (Kate Scelsa)

Lidewij (14) las “Het onmogelijke leven” door Kate Scelsa:

Mira (16 jaar) begint op een nieuwe school zodat ze haar verleden achter haar kan laten. Sebby is haar gay best friend en doet niet echt aan school. Hij woont in een pleeggezin en heeft vroeger veel dingen meegemaakt. Jeremy zit op dezelfde school als Mira en is de stille jongen. Hij is weer voor het eerst sinds een paar maanden op school door een incident.
Jeremy wordt bevriend met Mira en Sebby, ze worden close en soms een beetje te. Het leven van Jeremy is totaal veranderd door Sebby en Mira. Hij doet dingen die hij normaal niet zou doen of langer over na zou denken. Ze dealen met homoseksualiteit, vriendschap, depressie en hun plekje vinden.

De kaft van het boek ziet er veelbelovend uit, vooral de zin “…die je leven helemaal kan veranderen” sprak me aan. Ik vond het echter niet zo veelbelovend, er zat er geen echte climax in het verhaal. Er gebeurde gewoon niet veel in het boek, het kabbelde een beetje voort. Mira, Sebby en Jeremy deden wel een paar illegale dingen maar dat overheerste niet in het verhaal. Het verhaal liep traag omdat er niet veel gebeurt. Gedurende het lezen leer je het verleden van alle drie kennen. Omdat je het verhaal vanuit het gezichtspunt van alle drie leest, maakt dat het verhaal toch weer anders dan andere verhalen. Het boek wordt vaak vergeleken met The Perks of Being a Wallflower (dat vond ik ook niet echt een leuk boek).