Moordspel (Cis Meijer)

Rosa (11) las “Moordspel” van Cis Meijer:

Robin en haar tweelingbroer Kai gaan met hun klas naar de Ardennen. Vlak voordat ze vertrekken, wordt Kai wegens agressief gedrag van school gestuurd. Robin is daar heel boos over en daarom bedenkt ze met haar andere vrienden een manier om de leraar die Kai van school heeft gestuurd (meneer de Beucker ) terug te pakken.
Als ze in de Ardennen “het moordspel” spelen, ziet ze haar kans schoon om hem een lesje te leren maar dan blijkt meneer de Beucker opeens verdwenen…. Ze vragen zich af of dat aan hen ligt, of dat hij een grap met hen uithaalt.
Sommige hoofdstukken zijn geschreven door de dader die ervoor heeft gezorgd dat de Beucker verdwenen is. Diegene vertelt alleen niet wie hij is! Die hoofdstukken zijn ondersteboven in het boek gezet dus moet je het boek 180 graden draaien, dat is iets wat het ook leuker en spannender maakt!

Ik vond dit boek erg leuk: spannend én grappig. Heel spannend werd het toen Robin iets moest ophalen bij een andere leraar (ze was van plan om meneer de Beuker te gaan zoeken) en allemaal aanwijzingen vond dat hij weg was gegaan. Ze hoorde ook allemaal geluiden en wou ik echt niet meer stoppen met lezen! Ik geef deze superspannende thriller een 9!