Mij niet gezien (Meg Rosoff)

Marieke (14) las “Mij niet gezien” van Meg Rosoff:

Mila is een twaalfjarig meisje dat altijd precies weet hoe anderen zich voelen. Haar vader wil zijn oude vriend, Matthew, in Amerika na dertien jaar weer eens opzoeken, als de vrouw van Matthew de dag voor vertrek meldt dat Matthew verdwenen is. Mila’s vader besluit om tóch naar Amerika te gaan om zijn vriend te zoeken. Mila mag mee en samen met haar vader ontdekt ze dat Matthews vrouw helemaal niet echt van hem houdt, en dat Matthew nog een zoon verborgen houdt. Maar waar is Matthew?

Ik vind Mij niet gezien een mooi boek, maar wel een beetje zo’n standaard boek waar er al zoveel van zijn. Het boek deed mij een beetje denken aan het boek “Als je mij vindt”. Het begin van het verhaal was erg langdradig. Daardoor had ik niet zo’n zin om nog verder te lezen, maar halverwege het boek werd het gelukkig wel heel spannend! Sommige stukjes uit het boek begreep ik niet helemaal, omdat het dan net leek alsof de zinnen door elkaar gehusseld waren (dat ligt vast aan de vertaling). Soms kwamen er in het boek opeens dingen voorbij die niet persé bij het verhaal hoorden, dat vond ik wel raar.

Ik vind Mia een bijzonder meisje met haar gave om mensen aan te voelen. Dat is super handig, toch?! Mia is wel heel anders dan ik, want ze is heel erg stil en haar ouders zijn haar beste vrienden. Ik zou dit boek zeker aanraden maar niet voor jongens want dit is een echt meisjesboek, met veel emoties en zo.