Mij niet gezien (Meg Rosoff)

Merijn (11) las “Mij niet gezien’ van Meg Rosoff:

Dit verhaal gaat over de 12-jarige Mila, een meisje dat altijd weet hoe anderen zich voelen. Ze gaat in de paasvakantie met haar vader mee om een oude vriend van haar vader op te zoeken, Matthew. Een dag voor vertrek krijgen ze te horen dat Matthew verdwenen is, maar ze besluiten om toch te gaan om Matthew te zoeken. Dan komen ze erachter dat Matthew meer verborgen hield dan ze dachten…

Ik vind “Mij niet gezien” een heel mooi boek. In het boek zaten veel bijzondere personages die je niet snel terugziet in andere boeken.
Bijvoorbeeld Mila, de hoofdpersoon, is een lief meisje dat voelt als andere mensen pijn of verdriet voelen. Wat ik ook mooi vond aan het boek was dat er in het boek heel veel verschillende dingen aan bod komen. Vriendschappen, flashbacks en gekke dingen die Mila denkt tussen de regels door. Ik vind het heel knap hoe Megg Rossof, de schrijfster, dit allemaal in één boek heeft verwerkt.

In sommige stukken in het boek was het wel een beetje onduidelijk wat er gebeurde. Sommige zinnen staan door elkaar en dat leest niet lekker door. Verder vond ik het soms een beetje langdradig, dan had ik niet zo’n zin meer om verder te lezen. Maar als je het boek uit hebt, is het wel een heel mooi boek, ik geef als cijfer een 7. Een leuk meidenboek, niet heel bijzonder, maar prima om te lezen. Veel leesplezier!