Joël (Carry Slee)

Rosa (12) las “Joël” van Carry Slee:

Eva, Nathalie, Fleur en Luna wonen met z’n vieren in een studentenhuis in Utrecht. Opeens is Luna dood. Luna heeft een groot raam in haar kamer, waar ze op een zonnige dag in in zat. Ze is naar beneden gevallen en was op slag dood.
Een tragisch ongeluk, zeggen Fleur en Nathalie. Maar Eva, de beste vriendin van Luna, gelooft niet dat het een ongeluk was. Ze verdenkt iemand van de moord op Luna. Eva verdenkt eerst Remco, de ex van Luna, het was voor het ongeluk namelijk net een paar weken uit. Maar dan komt ze erachter dat Remco het niet is geweest. Een week na Luna’s dood komt er een nieuw meisje in haar kamer wonen. Eva vindt dat veel te snel, maar de huurbaas denkt daar anders over.
Het nieuwe meisje vindt onder één van de planken op de vloer oude brieven van Luna. Ze geeft ze aan Eva.
In de brieven wordt er over een jongen genaamd Joël geschreven. Hij is al 14 jaar een jongen maar wil eigenlijk al zijn hele leven een meisje zijn. Maar zijn familie is zwaar gelovig en dus Joël kan er niks over vertellen.
Joël heeft een band met Luna, maar hoe? En wat heeft Joël met haar dood te maken?

Ik vond dit echt een topboek. Het verhaal is op een vlotte en fijne manier geschreven en erg spannend. Het boek ging vanaf de eerste bladzijde direct al over allemaal spannende dingen. Daardoor werd het nooit saai. Ook vond ik het leuk dat het eerst een paar bladzijdes over de dood van Luna ging, en dan daarna dat er stukken volgden waarin de brieven stonden.

Het leukste stuk van het boek was helemaal op het einde. dAn kom je er achter wat er precies gebeurd is. Ik vond de titel de eerste 100 bladzijdes raar gekozen. Maar uiteindelijk snapte ik het volledig. Ik vind het origineel gekozen, omdat het niet zo’n standaard thrillertitel is. Het boek is helaas niet meer in de boekhandel te krijgen, maar nog wel in de bibliotheek te vinden.