Er is geen vorm waarin ik pas (Erna Stassen)

Dasha (13) las “Er is geen vorm waarin ik pas” van Erna Stassen:

Tessel zit in de vijfde klas van de middelbare school. Alhoewel haar leven tot voorheen goed verliep, vindt ze het nu moeilijk om haar draai te vinden. Haar vriendinnen doen vreemd tegen haar en ook op liefdesgebied loopt het niet vlekkeloos. Daar komt ook nog eens bij kijken dat Tessel onwijs perfectionistisch en strikt is. Ze heeft het gevoel dat er geen vorm is waarin zij past. In dit boek probeert ze haar draai in het leven te vinden.

Ik vind de manier waarop dit boek is geschreven erg leuk. Ik houd persoonlijk van boeken geschreven in de ik-vorm. Er zit voldoende humor in dit boek en het boek is ook erg realistisch, alsof ik alles zelf meemaak. Het verhaal is erg goed doordacht en goed geschreven, maar af en toe was het wel een beetje langdradig en saai. Ook vond ik dat er niet echt een verhaal in zit.

Erna Sassen (Beverwijk, 26 april 1961) is een Nederlands actrice, kinderboekenschrijfster, theatermaakster en voormalig radiopresentatrice. Sassen volgde een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze werd in Nederland een nationale bekendheid doordat ze vanaf 1988 drie seizoenen de rol van verpleegster Suzanne Lievegoed vertolkte in de televisieserie Medisch Centrum West.