Endgame (James Frey en Nils Johnson-Shelton)

Frederique (16) las “Endgame”van James Frey en Nils Johnson-Shelton:

Twaalf tieners, uitgekozen door hun voorouders, zullen moeten vechten wanneer Endgame komt. Zodra de meteorieten neerkomen begint het; een gevaarlijk spel waarin je als laatste moet overblijven. De tieners moeten op zoek naar drie sleutels om zo hun eigen volk te redden. Als je verliest zal je volk het niet overleven. Wie zal er winnen?…‘Endgame The Calling’ is het eerste deel van een trilogie. In alle drie de delen zal het gaan over de overgebleven tieners op zoek naar de drie sleutels. Dit vind ik niet zo interessant omdat er al veel van dit soort boeken zijn en het dus niet meer origineel is. Het zijn ook best
wel dikke boeken waarin niks anders gebeurt dan vechten en vermoorden. De twaalf tieners worden gedwongen om elkaar te vermoorden zodat hun eigen volk kan blijven leven.

Ik vond het saai om te lezen. Er zijn namelijk veel hoofdstukken waarin heel duidelijk wordt beschreven hoe iemand vermoord wordt, wat dus niet echt prettig is. Ook draait het in dit boek om de geschiedenis van de wereld en worden er veel oude talen en cijfers gebruikt. Als je die als lezer niet kent en niet begrijpt is dit niet echt interessant. Ik vond het verhaal ook moeilijk te volgen omdat alle twaalf personages elk hun eigen verhaal vertellen. Veel van de tieners zijn super moordlustig en emotieloos, waardoor je ook totaal niet met ze mee kan leven. Wat ik wel heel leuk vond is dat de schrijvers in het echt ook een “game” hebben gemaakt, waarin je door clues in het boek en online zelf ook sleutels kan vinden. Gelukkig wel zonder het moordlustige deel! Ondanks dat is voor mij deze serie na dit eerste deel toch wel “game over”.