Eenzaam en extreem ver weg (Kate Ling)

Roos (11) las “Eenzaam en extreem ver weg” van Kate Ling:

Seren leeft aan boord van een ruimteschip (de Ventura) dat op weg is naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Omdat de reis meer dan driehonderd jaar duurt, zijn er meerdere generaties aan boord. Partners worden door middel van een voortplantingsprogramma gekozen, dus je trouwt aan boord bijna nooit uit liefde. Seren twijfelt veel over de zin van het leven op de Ventura omdat zij de aarde nooit heeft gezien en daar ook niet zal aankomen. Maar als Seren verliefd wordt op de 2 jaar oudere Dom begint haar leven weer zinvol te worden. Bij hem voelt ze zich gelukkig, een gevoel dat ze al heel lang niet heeft gehad. Door het voortplantingsprogramma wordt Seren gekoppeld aan de grootste kwal uit haar generatie, Ezra. Hij is de zoon van de kapitein van het schip en ze haten elkaar. Seren en Dom bouwen in het geheim een relatie op. Als ze worden betrapt, wordt Seren in Tucht gezet, de gevangenis van Ventura. Het enige wat Seren en Dom willen is vluchten en samen een leven beginnen, maar hoe vlucht je van een ruimteschip dat honderdduizenden kilometers van de aarde af is…

Dit is een bijzonder boek dat je in 1 keer uitleest. Je ziet als je het boek leest echt “de Ventura” voor je. Het is geweldig geschreven en het verhaal is heel goed te volgen. De personages zijn goed beschreven en orgineel, en de gevoelens kan je bijna zelf voelen. Het hoogtepunt van het boek vond ik dat Seren bij de levenspartnerceremonie zit en ze zich realiseert dat Ezra haar levenspartner is:

“Dus… Ja… ik vermoed dat je me tien stappen voor bent en je kunt wel raden wie mijn nieuwe levenspartner is. Er komen nog een paar mensen voor mij, maar dan… inderdaad. Goed geraden. Eerst zien we mij, met een compleet afgestompte uitdrukking en een lijkbleek gezicht en dan verschijnt Ezra’s foto. Mijn levenspartner…”

Dit boek krijgt van mij een 9 omdat het een origineel en goedlopend verhaal is. Dit is het eerste deel uit de Ventura-saga en het eerste boek van de schrijfster Kate Ling.