Concentr8 (William Sutcliffe)

Lidewij (14) las Concentr8 van William Sutcliffe:

Troy, Femi, Karen, Blaze en Lee vormen samen een vriendengroep. Deze groep heeft niet echt een leider want het is geen bende. Toch heeft Blaze de touwtjes in handen. Op een dag vraagt hij de groep om mee te komen, niemand weet waarheen. Blaze ziet een jongen uit het gebouw van de burgemeester lopen. De bende kidnapt deze jongen en ze houden hem vast in een verlaten warenhuis.
Het groepje slikt al zolang ze zich kunnen herinneren het medicijn Concentr8. Concentr8 zorgt ervoor dat je rustig wordt. De leraren hebben aan kinderen met concentratieproblemen de drugs Concentr8 gegeven. De drugs kosten uiteindelijk te veel geld en de kinderen krijgen opeens geen Concentr8 meer. Dit heeft gevolgen, zoals het feit dat de bende onder leiding van Blaze een jongeman kidnapt. De politie komt er achter dat de vijf kinderen hem hebben gegijzeld en vragen hen om hem vrij te laten. De politie doet niet zo veel en vraagt alleen of de gegijzelde oké is. Ondertussen interviewt een journaliste professor Pyle, de professor vertelt iets te veel en de journaliste komt er zo achter dat er meer achter Concentr8 zit.

Persoonlijk vond ik het boek totaal niet pakkend. Ik moest het boek uitlezen omdat ik er een recensie over moest maken. De schrijver gebruikt lange zinnen en volgens mij worden er veel spellingsfouten gemaakt. “He don’t care” bijvoorbeeld, maar misschien horen de ‘spellingsfouten’ er wel bij omdat het boek in de toekomst is geschreven. Het boek werd uit verschillende perspectieven geschreven, soms was het een beetje vervelend want je moet wel erbij blijven. Aan het begin van het boek snapte ik totaal niet waarom ze die jongen kidnapte en wat Concentr8 ermee te maken had. Uiteindelijk begreep ik het wel.