Bodyguard, gijzeling (Chris Bradford)

Dasha (12) las “Bodyguard, Gijzeling” van Chris Bradford:

Het verhaal gaat over de veertienjarige Connor Reeves. Hij wordt gevraagd om bij een geheime organisatie, genaamd Buddygard te gaan werken. Bij de organisatie worden tieners opgeleid om bodyguard te worden, dat werkt in hun voordeel, want niemand verdenkt een kind ervan om bodyguard te zijn. Wanneer Connor wordt opgeroepen om de dochter van de Amerikaanse president te gaan beschermen, begint een ultieme test voor hem. Ondertussen maken terroristen plannen om de dochter te gijzelen. Uiteindelijk wordt ze, samen met Connor gevangengenomen. Lukt het ze te ontsnappen? Je leest het in dit boek!

Ik vind dit een heel spannend boek, er gebeurt veel in en alles wordt goed beschreven. Niet zo, dat het saai wordt, maar binnen proportie. Het is typisch zo een boek dat je in één keer uit wil lezen. Net als alle boeken van Chris Bradford is dit boek ook weer spannend en erg aangrijpend.

Chris Bradford is een Engelse schrijver, muzikant en houdt zich bezig met Japanse vechtkunst. Hij is vooral bekend van zijn reeks Young Samurai, vertaald als “De Jonge Samoerai”. Ook is hij nu bezig om de Bodyguard-serie en de Ninja-serie te schrijven. In totaal schreef Chris Bradford 18 sciencefiction boeken.
Chris Bradford beoefent sinds zijn zevende Oosterse vechtsporten, zoals shotokan, muay thai, aikido en tai-jutsu. Op dit moment beoefent hij ook Iaido en wado-ryu.
Voor hij fulltime schrijver werd, was hij professioneel songwriter en zanger. Hij heeft onder andere liedjes geschreven voor Iain Archer (Snow Patrol) en Graham Gouldman. Hij zong zelfs met James Blunt. Hij heeft ook boeken geschreven over muziek.
Op dit moment is hij schrijver