Als je mij vindt (Emily Murdoch)

Merijn (11) las “Als je mij vindt” van Emily Murdoch:

Het boek is erg ontroerend en mooi geschreven, tijdens het lezen heb ik zeker een paar tranen weg gepinkt. Een echte aanrader! De originele titel van het boek is ‘If you find me’ en de uitgever is Van Goor. Het boek telt 240 pagina’s.

Het boek gaat over de 15-jarige Carey. Ze leeft met haar zusje Jenessa (Nessa) en drugsverslaafde moeder in het bos. Op een dag komt de jeugdzorg Nessa en Carey ophalen, en moeten Carey en Nessa hun leven weer opnieuw opbouwen.
Nessa is al gauw helemaal gewend aan haar nieuwe school, alleen Carey heeft het moeilijk.. Hoe lang kan ze haar geheim nog verbergen?

Dit boek, is echt een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik huil helemaal niet snel om boeken, maar bij dit boek kon ik me echt niet meer inhouden. Je leeft enorm mee met Carey, en je blijft het hele boek in spanning want wat is haar geheim? En hoe loopt het af?

De cover past helemaal bij de andere boeken die Emily heeft geschreven, maar ik vind het wel een nadeel dat er een ‘levend’ persoon op staat. Daardoor heb je al helemaal in gedachten hoe de persoon eruit ziet. Ik geef het boek een 9 omdat het prachtig geschreven is, ik raad het boek iedereen aan!