4 thrillers in 1 (Mel Wallis de Vries)

 

Sterre (13) las 4 thrillers in 1 van Mel Wallis de Vries:

Ik heb een recensie geschreven over “Buiten zinnen”, een van de vier verhalen uit deze bundel. Eva’s jeugdvriendin Karlijn is omgekomen, en Karlijns moeder geeft haar als herinnering Karlijns oude dagboeken waar ze altijd in schreef. Eva leest ze, en komt erachter dat Karlijn niet zo’n perfect leven had als ze altijd dacht. Ze had heel vaak dezelfde nachtmerrie, waarin een donkere gedaante in haar kamer verschijnt. Langzamerhand leken de dromen steeds echter en ze wist niet meer wat echt en fantasie was. Iedereen dacht dat ze gek aan het worden was, wat resulteerde in ruzies met haar vrienden en haar vriendje.
Eva leest alles wat Karlijn overkomt en ze gelooft alles, en ze is vastbesloten om op onderzoek te gaan. Ze gaat langs een paar mensen die genoemd werden in de dagboeken, maar dan opeens krijgt zij dezelfde dromen.
Ik vond het verhaal in het begin een beetje langzaam op gang komen, ik deed over de eerste dertig pagina’s best lang. Toen ik er eenmaal in zat heb ik het in bijna een dag uitgelezen omdat het heel spannend was.
Het einde vond ik heel onverwacht, net zoals met alle andere boeken van Mel Wallis de Vries. Wat ik jammer vond is dat de persoon die het uiteindelijk heeft gedaan, dus de moord heeft gepleegd of iemand heeft gestalkt, altijd iemand is die meestal pas aan het einde aan bod komt en slechts een keertje genoemd is. Het klopt allemaal wel, alleen was het leuk geweest om het hele verhaal door allemaal kleine hints te krijgen en te merken dat die aan het einde pas ergens op slaan. Die zijn er naar mijn idee te weinig.
Het is best heftig om te zien hoe Karlijn al haar relaties verpest door haar wanhoop en helemaal alleen overblijft. Ik kreeg echt medelijden met Karlijn, ik moet er niet aan denken dat ik in zo’n soort situatie zou zitten. Ik kon me goed inleven in Eva en Karlijn. Dat maakt het boek ook direct veel spannender, omdat je niet wil dat de karakters iets overkomt.
De boeken van Mel Wallis de Vries lezen altijd heel lekker door, omdat ze spannend zijn en korte hoofdstukken hebben waardoor je al snel denkt: ‘Ik kan nog wel een hoofdstukje lezen’. Voordat je het weet is het twaalf uur ’s nachts.